salades

Bietjessalade met appel en pijnboompitten

Ingrediënten
  • 400 gram gekookte bietjes, in blokjes
  • 1 appel, in blokjes
  • 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 gele of oranje paprika, in blokjes
  • Handjevol zilveruitjes
  • Rivolo tomaatjes, gehalveerd
  • Gemengde slablaadjes
  • Zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Gembersiroop (optioneel)
  • Zout en peper
 
Bereiding

Meng de bietjes met balsamicoazijn, witte wijnazijn, olijfolie, zout en peper. Voor de liefhebbers een scheutje gembersiroop. Roer er dan ook de blokjes appel door.
Verdeel de sla over een platte schotel. Leg hierop de bietjes. Strooi hier de blokjes paprika, zilveruitjes en partjes tomaat over. Verbrokkel tot slot de geitenkaas over de salade en strooi er de pijnboompitten over.
 
print recept nr. 371   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan