salades

Gerookte forelsalade met garnalen en sinaasappel-honingdressing

Ingrediënten
  • 2 sinaasappels
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels olie
  • zout, peper
  • 2 gerookte forelfilets,
  • 1 zakje slamelange (100 g)
  • 1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
 
Bereiding

Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en boven kom met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden (sap opvangen). Honing, olie, zout en peper door sinaasappelsap roeren. Forelfilets in stukjes van ca. 3 cm snijden.

Helft van dressing door sla mengen. Sla over vier borden verdelen. Sinaasappelpartjes, forelfilet en garnalen erover verdelen. Rest van dressing erover sprenkelen. Serveren met stokbrood of geroosterd brood en boter. 
print recept nr. 24   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan