salades

Zoete aardappelsalade met gerookte forel

Ingrediënten
  • ijsbergsla
  • 75 gram spekblokjes
  • 1 avocado
  • 1 grote zoete aardappel (± 200 gram)
  • 2 eieren, hardgekookt
  • 125 gram gerookte forel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel dille
  • peper en zout
  • olijfolie
 
Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer een centimeter.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig. Schep ze op keukenpapier en laat ze uitlekken. Bak de zoete aardappel in ongeveer 15 minuten zacht. Voeg tussendoor eventueel een beetje olijfolie toe wanneer de pan te droog wordt.
Was de ijsbergsla, snijd deze in grove stukken en verdeel de sla over een mooie platte schotel. Voeg hier de in stukken gesneden avocado aan toe en de gekookte eieren.
Roer de dille door de mayonaise en breng de ‘dressing’ op smaak met peper en zout. Eventueel een paar druppels water toevoegen om de dressing wat meer vloeibaar te maken.
Schep de nog warme zoete aardappelblokjes samen met de spekjes bij de salade in de schaal en voeg de dressing toe. Verdeel vervolgens ook de gerookte forel over de salade.
 
print recept nr. 237   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Hoeveelheid is voor 2 personen.
Recept gevonden bij Oh My Foodness.