salades

Zalmsalade met edamame mango en limoendressing

Ingrediënten
  • 2 mootjes zalm
  • 1 tablet visbouillon
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 1 rijpe avocado, in blokjes
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 100 gram gemengde slablaadjes
  • 120 gram edamame boontjes
 
Bereiding

Maak bouillon van 1 visbouillon tablet. Pocheer hierin de zalm ongeveer 3 tot 5 minuten. Laat de bouillon vooral niet koken! Schep de zalm uit de bouillon en verdeel deze in mooie stukjes.
Wanneer er diepvries edamame boontjes worden gebruikt, deze eerst kort ontdooien in de magnetron met een paar lepels water.
Snijd ondertussen de mango en avocado in blokjes.
Pers de limoen uit. Meng het sap met 4 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de sla over 2 borden, leg hierop de zalm, avocado, mango en sojaboontjes en druppel er tot slot de limoendressing over.

 
print recept nr. 344   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan