hartig gebak

Perentaart en gorgonzola met bodem van niks

Ingrediënten
  • 1 peer met schil
  • 150 gram gorgonzola, in stukjes gesneden
  • Handjevol geraspte belegen kaas
  • Tijm
  • Gerookte amandelen
  • 140 gram bloem
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml water
  • Zout naar smaak
 
Bereiding

Verwarm de oven 30 minuten voor op de pizzastand (bij mij 275 graden) met de pizzasteen erin.
Maak van bloem, olijfolie, water en zout een samenhangend deeg. Als het deeg te plakkerig is, kun je er nog wat bloem bij doen.
Snijd de peer in flinterdunne plakjes met een mandoline.
Rol het deeg uit op bakpapier zoals je voor een pizza zou doen.
Strooi wat geraspte kaas en tijm over de bodem. Verdeel de plakjes peer in een mooi patroon over de bodem. Leg hier en daar wat gerookte amandelen en gorgonzola.
Bak de perentaart op de pizzasteen in de hete oven knapperig in ongeveer 8-9 minuten. 
print recept nr. 190   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan