hartig gebak

Olijvenbrood

Ingrediënten
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Rasp van 1 citroen
  • 100 gram zwarte olijven
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng zelfrijzend bakmeel met yoghurt, zeezout, bakpoeder en de helft van de zwarte olijven en de Parmezaanse kaas. Kneed dit tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit op bakpapier tot een lap van ongeveer 1 cm dikte.
Leg de deeglap met het bakpapier op een bakplaat. Verdeel er de rest van de olijven en de kaas over.
Bak het brood in het midden van de oven 15 tot 17 minuten.
Maal er nog een beetje zeezout over en druppel er tot slot nog wat olijfolie over.
Snijd er met het pizzawiel mooie punten uit.
 
print recept nr. 350   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Boodschappen magazine april 2021