zoet gebak

Chocoladekoek met hazelnoten

Ingrediënten
  • 175 gram roomboter
  • 175 gram pure chocolade
  • 2.5 theelepel oploskoffie
  • 3 eieren, gesplitst
  • 200 gram suiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram hazelnoten
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
Smelt roomboter, chocolade en oploskoffie en laat dit mengsel afkoelen.
Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot een lichtgele massa.
Meng het boter/chocolademengsel met de eidooiers. Spatel er voorzichtig het zelfrijzend bakmeel en de hazelnoten door.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag in de andere kom.
Verdeel het beslag over een ingevette en met bakpapier beklede taart- of springvorm.
Baktijd ongeveer 40 minuten.
Laten afkoelen. Daarna 24 uur in de koelkast bewaren.
 
print recept nr. 146   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Het originele recept schrijft voor dat de koek wordt gebakken in een gietijzeren braadpan in de oven. Dat heb ik zelf nog nooit getest!
Roomboter, chocolade en oploskoffie smelten heb ik voor het eerst gedaan op mijn nieuwe inductiekookplaat stand 1. Perfect!