zoet gebak

Appelbeignets

Ingrediënten
  • 12 plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries
  • 2 appels
  • kaneel
  • fijne kristalsuiker
 
Bereiding

Verwijder met een appelboor de klokhuizen uit de appels. Schil vervolgens de appels. Snijd 6 plakken van de twee appels (ongeveer 1 cm dik).
Snijd met een vormpje (doorsnede van 11-12 cm) cirkels uit de plakjes bladerdeeg. Leg de appel op het bladerdeeg en doe een flinke schep van het mengsel van suiker en kaneel in het gat van de appel.
Neem een tweede cirkel van bladerdeeg en maak de randen nat. Plak de twee cirkels op elkaar en druk de randen goed aan. Bak de appelbeignets stuk voor stuk in hete olie (190 graden) tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met het mengsel van suiker en kaneel. 
print recept nr. 38   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

zie ook Appelbeignets Special