Ingrediënten
- gekookte krieltjes of blokjes aardappel
-
blaadjes sla naar keuze
-
5 tot 6 minitrostomaten
-
halve plak feta
-
ca. 150 gram chorizo in plakjes, licht gebakken
-
half bekertje creme fraiche
-
1 theelepel knoflookpasta op olijfoliebasis (AH Excellent)
-
3 eetlepels olijfolie
-
peper & zout
Bereiding
Oven voorverwarmen op 120 graden. Minitrostomaten halveren, in een ovenschaal leggen en rijkelijk met olijfolie besprenkelen (de olie die straks overblijft gebruiken voor de dressing). Zout en peper erover malen, een lepeltje suiker en wat gedroogde oregano. Tomaten laten drogen, kan wel twee uur duren! Laten afkoelen.
Sla verdelen over een platte schotel en de afgekoelde aardappels erover verdelen.
Vervolgens de afgekoelde tomaten voorzichtig op de salade leggen, blokjes feta erbij en de afgekoelde plakjes chorizo.
Maak een dikke dressing van een paar lepels creme fraiche, de olie van de tomaten, zout en peper en een lepeltje knoflookpasta. Eventueel extra olijfolie toevoegen om de dressing wat smeuiger te maken.