salades

Maaltijdsalade met avocado abrikoos en za’atar kip

Ingrediënten
  • Gemengde slablaadjes
  • 1 kipfilet
  • 2 theelepels za’atar kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 avocado, in stukjes
  • 3 plakjes ontbijtspek, krokant gebakken
  • 10 gedroogde abrikozen, in reepjes
  • Geroosterde cashewnoten of hazelnoten
  • Dressing:
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel citroenolijfolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • Zout & peper
 
Bereiding

Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Voeg 2 theelepels za’atar toe en hussel alles goed door elkaar, zodat de kipreepjes met een laagje kruiden zijn bedekt.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes kip mooi bruin en gaar.
Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en de schil en verdeel het vruchtvlees in blokjes en de abrikozen in smalle reepjes.
Klop een mooie gebonden dressing van de opgegeven ingrediënten. Proef goed en voeg eventueel nog wat extra honing toe.
Neem een grote platte schotel en bedek de bodem met de slablaadjes. Verdeel hierover de avocado, stukjes ontbijtspek, abrikozen, kip en de noten. Sprenkel tot slot de dressing over de salade.
 
print recept nr. 400   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Deze salade is gebaseerd op een recept dat ik vond op Onzefransekeuken.nl