salades

Maaltijdsalade met kip en pestodressing

Ingrediënten
  • 250 gram gemengde salade met rucola
  • 1 dl yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • pesto naar smaak
  • 200 gram kipfilet, in reepjes gesneden
  • zout en peper
  • oregano
  • vloeibare bakboter of olie
  • 1 avocado, in reepjes
  • citroensap
  • handjevol cherrytomaten, gehalveerd
  • halve komkommer, in kleine blokjes
  • handjevol geroosterde pijnboompitjes of cashewnoten
 
Bereiding

Bak de reepjes kip in boter of olie mooi bruin. Kruiden met zout, peper en oregano. Laat ze afkoelen.
Roer de yoghurt en de mayonaise door elkaar. Voeg pesto toe naar smaak. Breng op smaak met zout en peper. Marineer de avocadoreepjes in citroensap tegen verkleuren.
Verdeel de sla, komkommer, tomaat, avocado en kip over de borden of serveer het in een grote saladeschaal. Vermeng met de dressing. Strooi er, indien gewenst, de pijnboompitjes of cashewnoten over. 
print recept nr. 290   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan