diversen

Tonijn-clubsandwich

Ingrediënten
  • 6 bruine (casino) boterhammen
  • 3 plakjes ontbijtspek of bacon
  • 1 klein sjalotje
  • 1 blikje tonijn
  • 1.5 eetlepel bearnaisesaus
  • 3 kerstomaatjes
  • 1 kleine avocado
  • Citroen of limoensap
  • 2 blaadjes ijsbergsla of little gem
 
Bereiding

Rooster de boterhammen. Bak de plakjes spek krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper het sjalotje en meng dit met de uitgelekte tonijn en de bearnaisesaus. Halveer de avocado en sprenkel er citroensap over om verkleuring te voorkomen.
Leg twee geroosterde boterhammen op een snijplank en bedek ze met de blaadjes sla. Schep hierop de aangemaakte tonijn en verdeel hierover de plakjes tomaat.
Leg op elk stapeltje de tweede geroosterde boterham. Verdeel de avocado erover en maal er royaal peper over en leg de plakjes spek erover. Dek de sandwiches af met de laatste boterhammen. Snijd ze schuin door. 
print recept nr. 135   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept uit Dagblad Tubantia