hartig gebak

Clafoutis met zalm en kabeljauw

Ingrediënten
  • 500 gram zalm en/of kabeljauw in blokjes
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • Provencaalse kruiden
  • 4 eieren
  • 75 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 100 gram bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 ml creme fraiche of kookroom
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels verse dille
  • 1 dun preitje in ringetjes
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Schep de blokjes vis om met citroensap, zout, peper en Provencaalse kruiden. 5 minuten laten rusten.
Klop de eieren met de kaas, zout en peper en de bloem met de mixer tot een stijf beslag. Voeg dan de creme fraiche en de melk toe. Kloppen tot een luchtig beslag.
Roer de dille en de prei doot het beslag.
Vet een taartvorm met een diameter van 28 tot 30 cm in. Giet het beslag er in.
Verdeel de blokjes vis over het beslag.
Bak de clafoutis in 45 minuten tot er een mooi goudbruin kleurtje te zien is.
Lauwwarm of koud serveren. 
print recept nr. 129   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden op okokorecepten.nl
Recept voor 4 tot 6 personen