hartig gebak

Crustless “pizza” van Nigella

Ingrediënten
  • 1 ei
  • 100 gram tarwebloem
  • Zeezout flakes (naar smaak)
  • 250 ml volle melk
  • Boter
  • 100 gram geraspte Cheddar kaas
  • 50 gram kleine plakjes chorizo of pepperoni
 
Bereiding

Beboter een taart of quiche vorm met een doorsnede van 20 cm.
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Klop het ei met tarwebloem, zout en melk tot een glad beslag. Roer er vervolgens de helft van de geraspte kaas door en schenk het beslag in de ingevette taartvorm.
Zet de schaal in de oven en bak het beslag ongeveer 30 minuten.
Neem de schaal dan uit de oven en verdeel er de rest van de geraspte kaas over en de plakjes chorizo of pepperoni. Zet de schaal nog 3 tot 5 minuten terug in de oven tot de kaas mooi lichtbruin is geworden.
Heerlijk met een tomatensalade met mierikswortel dressing.
 
print recept nr. 353   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept van Nigella Lawson.