hartig gebak

Bladerdeegtaart met prosciutto, ricotta en tomaatjes

Ingrediënten
  • 4 plakjes bladerdeeg (roomboter)
  • Half bakje ricotta
  • Verse basilicum, grof gehakt
  • Zout en peper
  • 4 plakken prosciutto, in stukjes gesneden
  • Zwarte olijven, gehalveerd
  • Cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Olijfolie
 
Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven tot 200 graden.
Plak de deegplakjes aan elkaar bak de taart voor gedurende 5 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en laat het bladerdeeg even een beetje afkoelen.
Prak de ricotta met basilicum, zout en peper en smeer dit mengsel over de taart.
Verdeel hierover de ham, olijven en tomaatjes. Drizzle er een beetje olijfolie over.
Bak de taart ongeveer 15 minuten. Iets laten afkoelen en garneren met blaadjes verse basilicum.  
print recept nr. 100   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept is te vinden op mijn favoriete Australische website taste.com.au