dessert

Panna cotta met yoghurt

Ingrediënten
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 2 potjes griekse yoghurt (Total 0% vet 170 gram per stuk)
  • 1 pakje diepvriesfruit naar keuze
 
Bereiding

Week de gelatine in koud water. Breng in een pan de slagroom met de suiker aan de kook. Blijf roeren tot de suiker helemaal is opgelost. Houd dit mengsel 3 minuten tegen de kook aan. Knijp de gelatine goed uit en los deze van het vuur af op in de hete room.
Laat afkoelen tot het mengsel een beetje lobbig begint te worden. Roer de yoghurt los en klop dit door het afgekoelde roommengsel.
Verdeel dit over 4 ingevette soufflebakjes. Volledig laten opstijven.
Diepvriesfruit helemaal laten ontdooien en met de staafmixer pureren. Garneer hier de panna cotta mee.

 
print recept nr. 118   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gegeten bij mijn zus Annemarie en gevonden in Allerhande.
Ik heb zomerfruit van AH gebruikt en wat extra bramen voor de garnering.