dessert

Oliebollenpudding

Ingrediënten
  • 4 tot 6 oliebollen in dunne plakken
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • Diepvries bosvruchten
  • 1 tot 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • Klein handjevol chocoladedruppels (Jumbo)
  • Boter om de vorm in te vetten
 
Bereiding

Beboter een ovenschaal. Snijd de oliebollen in dunne plakken en leg die elkaar overlappend in de schaal. Verdeel er een laagje ontdooide bosvruchten over.
Klop de eieren met slagroom en melk. Verdeel dit over de ovenschaal. Laat het mengsel nu een poosje staan tot de oliebollen het meeste vocht hebben opgenomen.
Tot hier kan het dessert worden voorbereid.
Verwarm de oven tot 180 graden hetelucht. Strooi de basterdsuiker over de schotel en wat chocoladedruppels.
Bak gedurende ongeveer 30 minuten. Serveer met een bolletje roomijs. 
print recept nr. 161   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Ik had teveel oliebollen gebakken en ze ten einde raad maar ingevroren. Op mijn vraag aan Google wat ik met een restje oliebollen kon doen, kwam dit recept tevoorschijn uit een kookschrift op ah.nl. Resultaat was verrassend lekker!