hartig gebak

Franse tomatentaart van Guylaine

Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten)
  • scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika)
  • 200 gram geraspte Gruyere kaas
  • gedroogde provencaalse kruiden
  • pittige olijfolie voor pizza
 
Bereiding

Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Snijd de ongepelde tomaten in plakken van een dikke centimeter, maar bewaar het bovenste en onderste laagje. Rasp de Gruyere. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Strijk een dun laagje mosterd over de deegbodem. Bedek dit losjes met een flinke laag geraspte Gruyere. Leg daarop de tomatenplakken en zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk tegen elkaar aanpassen. Bestrooi met peper, zout en Provencaalse kruiden. Bedruppel naar smaak met pikante olijfolie.
Bak de taart mooi krokant in ongeveer 30 tot 35 minuten. 
print recept nr. 112   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan