hartig gebak

Flatbread met ricotta, ansjovis en tomaten

Ingrediënten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 220 ml yoghurt
  • Snuf zout
  • Olijfolie
  • Red pearl tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Tijm
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 1/2 cup ricotta
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • Versgemalen peper
  • Balsamico azijn
  • Verse basilicum blaadjes
 
Bereiding

Kneed met de Kitchenaid een deeg van zelfrijzend bakmeel, yoghurt en zout. Als het te droog is een beetje yoghurt toevoegen, te vochtig dan een beetje bakmeel. Een uurtje laten rusten.
Halveer de tomaten, leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Zout, peper, tijm, knoflook en olijfolie erover verdelen. Oven op 120 graden. Tomaten laten drogen. Dit duurt ongeveer twee uur.
Verdeel het deeg in vier porties en rol het uit tot 1cm dikte. Insmeren met een klein beetje olijfolie. In een grillpan bakken tot de bodem lichtbruin is en de bovenkant begint te bubbelen. Dit duurt ongeveer twee minuten.
Leg de flatbreads op een bakplaat, bestrijk ze met de ricotta en verdeel de tomaten en de ansjovisfilets erover. Maal er nog wat peper over. Bak ze ongeveer 15 minuten op 180 graden. Voor opdienen wat balsamicoazijn erover druppelen en tot slot verse basilicum.
 
print recept nr. 108   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan