zoet gebak

Witte chocolade cheesecake

Ingrediënten
  • 250 gram biscuits (Verkade Nizza bijvoorbeeld)
  • 150 gram boter, gesmolten
  • 200 gram witte chocolade, fijngehakt
  • 500 gram cream cheese
  • 1 blik gecondenseerde, gezoete melk (395 gram)
  • 375 ml slagroom, lobbig geklopt
  • Kersen in portsiroop
  • 185 ml port
  • 155 gram (3/4 cup) basterdsuiker
  • Kersen (pot of diepvries)
 
Bereiding

Vet een springvorm van 22 cm in en leg bakpapier op de bodem.
Maal met behulp van een foodprocessor de biscuits tot kruimels. Voeg de boter toe en meng tot een samenhangend geheel.
Verdeel de deegbal over de bodem van de springvorm met de bolle kant van een lepel of met een smal deegrollertje.
Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain Marie (let op dat de kom het hete water niet raakt). Als de chocolade mooi glad is het mengsel een minuut of 5 laten afkoelen.
In de foodprocessor cream cheese, gecondenseerde melk en slagroom mengen.
Gesmolten chocolade erbij, kort mengen en het mengsel over de deegbodem verdelen.
Laten opstijven in de koelkast gedurende een uur of 8.
Voor de kersen in portsiroop de port met de suiker aan de kook brengen en in ongeveer 10 minuten zacht laten inkoken tot een licht stroperig geheel. Kersen toevoegen, een minuut of 4 zachtjes laten meekoken en dan laten afkoelen.


 
print recept nr. 47   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept van Taste.com.au