hoofdgerecht

Aubergines parmigiana

Ingrediënten
  • 2 aubergines, in plakken van 1 cm
  • olijfolie om te bestrijken
  • 2 bolletjes mozzarella in kleine blokjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • ongeveer een halve liter passata
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • een lepeltje pesto
 
Bereiding

Verwarm de grill. Leg de plakken aubergine op een bakblik en bestrijk ze met olijfolie. Grill de plakken tot ze mooi lichtbruin zijn aan beide kanten. Haal ze dan uit de oven en leg ze in een ovenschaal. Stel de oven in op 180 graden.
Maak intussen de tomatensaus. Vermeng hiervoor de passata met de knoflook, olijfolie, kruiden en pesto. Breng dit aan de kook en laat het mengsel enkele minuten pruttelen.
Verdeel de saus over de aubergine, vervolgens de mozzarella en de geraspte kaas. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven. 
print recept nr. 42   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan