hoofdgerecht

Geroosterde groenten met mierikswortel dressing

Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 tot 4 sjalotten, in partjes
  • 10 radijsjes, eventueel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Voor de mierikswortel dressing:
  • 1 theelepel mierikswortel uit een potje
  • 2 eetlepels appel azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel suiker
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgette, paprika’s in grove stukken. Laat de radijsjes heel – of halveer ze als ze aan de grote kant zijn. Snijd de knoflook in plakjes.
Doe de groente in een kom en strooi de provencaalse kruiden, zout en suiker erover. Giet de olijfolie erbij en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de groente over een grote platte ovenschotel. Zorg ervoor dat de groenten zoveel mogelijk in een laag verdeeld liggen.
Schuif de ovenschotel in de voorverwarmde oven en rooster de groente ongeveer 15 minuten. Schep ze om en rooster ze nog eens 15 minuten.
Haal de groente uit de oven en laat afkoelen. Eventueel kun je de groenten tot gebruik afgedekt wegzetten in de koelkast.
Maak de dressing: klop de ingrediënten(mierikswortel, azijn, olie, zout en suiker) door elkaar tot een mooie gladde dressing.
Op het moment van serveren hussel je de dressing door de groenten. Lekker met een balletje gehakt, kip of vis. 
print recept nr. 366   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Het oorspronklijke recept vermeldt nog aubergine en pastinaak.