hoofdgerecht

Gevulde paprika met tomaat en mozzarella

Ingrediënten
  • 4 rode paprika’s
  • 16 cherrytomaatjes
  • 3 tenen knoflook
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 bol mozzarella
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • Olijfolie
  • Zout en peper
 
Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder zaad en zaadlijsten.
Leg ze met de snijkant naar boven in een lage ovenschaal.
Pel de tenen knoflook en snij ze in plakjes. Verdeel ze over de paprika’s.
Halveer de cherrytomaatjes en verdeel ze over de paprika’s.
Druppel er olijfolie over en voeg zout en peper toe. Zet ze in de oven tot ze zacht en sappig zijn (ongeveer 45 minuten). Laat ze niet te zwart worden!
Snij de ansjovis in reepjes en de mozzarella in kleine blokjes. Verdeel dit over de paprika’s en bak ze nog 5 minuten. Voor het gerecht op tafel komt de verse basilicum er over verdelen. 
print recept nr. 167   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Het recept las ik op
http://koken.blog.nl/koken-doe-je-zo/recepten

Misschien verlaag ik de volgende keer de oventemperatuur. Ik vond ze ietwat te zwart.