salades

Bloemkoolsalade met ansjovis

Ingrediënten
  • 8 ansjovisfilets (blikje)
  • 1/2 bloemkool
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit (gehalveerd)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • cayennepeper
  • Knoflook
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
 
Bereiding

Bloemkool in roosjes verdelen en in een pan met kokend water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar koken. Afgieten en even laten afkoelen.
De paprika in dunne ringen snijden en bakken in olijfolie met een beetje knoflook. Bloemkool in een slakom mengen met paprika, olijven en kappertjes.
Klop een dressing van azijn, zout, peper en olijfolie. Verdeel dit over de salade en laat deze minimaal een halfuur staan om smaken te laten intrekken. Ansjovisfilets uit blikje afgieten, droogdeppen en op de salade leggen.
 
print recept nr. 342   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar