salades

Bleekselderijsalade met blauwe bessen en paprika

Ingrediënten
  • 1 rode paprika
  • 100 ml olijfolie
  • 1 struik bleekselderij
  • 3 el pijnboompitten
  • 4 takjes tijm
  • zout en peper
  • ca. 100 g blauwe bessen
  • sap van ½ citroen
 
Bereiding

Snijd de paprika in dunne reepjes. Doe de paprika met de olijfolie in een pan en verhit ca. 15 minuten op laag vuur tot de paprika zacht wordt. Laat afkoelen.
Snijd de onderkant van de bleekselderij en was de stengels in koud water. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Blancheer de selderij heel kort. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes.
Giet de paprika af en bewaar 3 el van de olie. Meng de bleekselderij met de paprika en de helft van de tijm en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over borden. Bestrooi met de pijnboompitten en verdeel er de blauwe bessen over. Meng de bewaarde olie met het citroensap en druppel het mengsel over de salade.
 
print recept nr. 239   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan