salades

Edamame salade met geitenkaas

Ingrediënten
  • 200 gram edamame boontjes (diepvries)
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 of 2 stronkjes witlof
  • Geraspte wortel, naar smaak
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 6 eetlepels (avocado-) of olijfolie
  • 2 eetlepels vijgen-dadelazijn
  • Zout en peper
 
Bereiding

Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika’s en snijd ze in dunne reepjes.
Edamame boontjes uit blik laten uitlekken. Boontjes uit de diepvries eerst ontdooien in de magnetron. Snijd de witlof in brede repen.
Doe dan alle groenten bij elkaar in een kom en schep dit voorzichtig om.
Verdeel het groentenmengsel over een mooie schotel.
Maak een dressing van olie, azijn, zout en peper.
Lepel de dressing over de salade en kruimel de geitenkaas erover.

 
print recept nr. 341   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan