diversen

Pesto

Ingrediënten
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels of meer extra vierge olijfolie
  • 30 gram verse basilicum
  • Snuf zwarte peper
 
Bereiding

Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter lichtjes in een pannetje. Laat ze afkoelen op een bordje. Doe de knoflook, kaas en geroosterde pijnboompitten en de blaadjes basilicum in de keukenmachine en maal tot een groene massa.


Voeg de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix goed door. De pesto moet niet de droog zijn maar ook niet te olieachtig. Breng de pesto op het laatst op smaak met een beetje zwarte peper. Zout is vaak niet nodig omdat de Parmezaanse kaas al zout is van zichzelf.
 
print recept nr. 320   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Leukerecepten.nl