hoofdgerecht

Marinekapucijners

Ingrediënten
  • 300 gram speklapjes zonder zwoerd, in reepjes gesneden
  • 1 flinke ui, in halve ringen
  • Zout en peper
  • Kerrie
  • Paprikapoeder
  • Nootmuskaat
  • Vloeibare braadboter
  • 1 blik of pot kapucijners
  • Zilveruitjes
  • Cocktail augurken
  • Piccalilly
  • Sla
  • Witte of zilvervliesrijst
 
Bereiding

Bak de speklapjes mooi bruin in een beetje boter. Voeg de uien en de kruiderij naar smaak toe. Kook ondertussen de rijst. Verwarm de kapucijners en giet ze af.
Serveer de speklapjes, rijst en kapucijners met augurken, zilveruitjes en piccalilly.
Een eenvoudige groene salade maakt het geheel compleet.

 
print recept nr. 284   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan