Ingrediënten
- 350 gram rijst
-
400 gram varkensvlees of kip in hele kleine blokjes
-
boter
-
3 uien, gesnipperd
-
1 teentje knoflook, uitgeperst
-
zout, peper
-
1 theelepel kerrie
-
1 theelepel ketoembar (= gemalen koriander)
-
1/2 theelepel laos
-
1 theelepel sambal goreng ebbie (= gemalen garnalen) *)
-
1 theelepel sambal
-
scheutje ketjap manis
-
4 eieren
Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat die op een platte schotel enige tijd goed uitdampen. Verdeel het vlees in grote stukken, bak die mooi bruin en gaar. Strooi er wat zout en peper over. Laten afkoelen. Snijd het vlees daarna in kleine dobbelsteentjes. Bak de uien en de knoflook en voeg de kruiden toe.
Maak een wok of grote koekenpan goed heet en bak daarin het varkensvlees of de kip. Voeg, als dit mooi bruin is, de rijst en het uimengsel toe. Bak de rijst onder voortdurend omscheppen tot deze goed warm is en zoveel mogelijk vocht is verdampt.
Bak van de eieren een mooie omelet, rol deze op en snijd er dunne plakjes van.
Serveren met seroendeng, fruitjes, omelet, augurken, zilveruien, sambal en ketjap (en eventueel kroepoek).