salades

Sardientjessalade met kaas en knoflookbrood

Ingrediënten
  • 1 of 2 blikjes sardientjes, zonder graat
  • Parmigiano Reggiano vlokken
  • IJsbergsla en/of gemengde slablaadjes
  • Citroenolijfolie
  • 30 gram platte peterselie, blaadjes grof gehakt
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • Mini ciabatta, horizontaal doorgesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 8 eetlepels caesar dressing (Cardini)
  • Grofgemalen zeezout
 
Bereiding

Bedek een platte schotel met de blaadjes sla. Druppel hier een klein beetje citroenolijfolie over.
Giet de sardientjes af. Pers een teentje knoflook uit en meng dit met een paar lepels olijfolie. Smeer de ciabatta helften hiermee in. Bak het knoflookbrood in de Airfryer op 180 graden mooi bruin in ongeveer 6 tot 8 minuten. Maal er een beetje grof zout over.
Verdeel de sardientjes, kappertjes, peterselie en kaas over de salade. Schenk er tot slot de caesar dressing over.
Geef er het knoflookbrood bij.
 
print recept nr. 274   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Knoflookbrood kan ook worden gebakken in de oven op 180 graden. Baktijd is ongeveer 10 minuten.
Ik heb in plaats van verse knoflook gewoon knoflookpoeder gebruikt. Bij verse knoflook loop je kans op zwart verbrande bittere stukjes.