salades

Salade verse vijgen en gorgonzola

Ingrediënten
  • Dunne sperziebonen, geblancheerd
  • Gemengde slablaadjes
  • Verse vijgen, in kwarten gesneden
  • Gorgonzola
  • (kangoeroe) prosciutto, krokant gebakken
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Maple syrup
  • Zout en peper
 
Bereiding

Sperziebonen kort blancheren en laten afkoelen.
Over een bedje van gemengde slablaadjes de verse vijgen, gorgonzola en knapperig gebakken prosciutto verdelen.
Maak een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, maple syrup, zout en peper. 
print recept nr. 113   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden op taste.com.au
Overbuurman Ton verwende ons met een paar prachtige diepblauwe verse vijgen.
Ik heb ze verwerkt in bovenstaande salade.