salades

Rucolasalade met peer en granaatappel

Ingrediënten
  • Dressing:
  • 1 grote sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel granaatappelsiroop
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/3 cup extra virgin olijfolie
  • Salade:
  • rucola en/of sla romaine of little gem (hoeveelheid zelf bepalen)
  • 2 rijpe peren, in plakjes gesneden
  • 1 bakje granaatappelpitjes
  • 100 gram blauwschimmelkaas
  • Handjevol pistachenootjes, geroosterd en grof gehakt
 
Bereiding

Klop een dressing van de opgegeven ingrediënten. Laat de dressing op kamertemperatuur staan tot de salade klaar is.
Meng de saladesoorten, peren en de granaatappelpitjes in een grote kom. Verdeel de dressing over de salade en de geitenkaas (dit gaat het best als de kaas goed koud is).
Tot slot de fijngehakte en geroosterde pistachenootjes over de salade verdelen.
 
print recept nr. 271   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan