hoofdgerecht

Courgette omelet met ricotta en veldsla

Ingrediënten
  • 1 biologische courgette
  • 1 biologische citroen
  • 4 blije kip eieren
  • 4 el biologische ricotta
  • 1 tl Herbamare kruidenzout
  • 40 g biologische ongezouten roomboter
  • 250 g biologische cherrytomaatjes
  • 35 g biologische veldsla
 
Bereiding

Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in linten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de ricotta, citroenrasp en het kruidenzout. Klop de eiwitten in een ruime kom met een garde stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het ricottamengsel.
Verhit de boter in een hapjespan en leg de courgettelinten erin. Schenk het eimengsel erover en bak op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 10 min. net gaar.
Halveer ondertussen de tomaatjes, verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes op de snijkant 5 min. Keer de omelet op een groot bord en serveer met de tomaatjes en veldsla. 
print recept nr. 269   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Bron Allerhande