salades

Bietensalade met kikkererwten en feta

Ingrediënten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 2 cm verse gember, geschild en geraspt
  • klein scheutje gembersiroop
  • 500 gram gekookte bieten, in partjes
  • 200 gram kikkererwten (uitgelekt, blik)
  • 1 rode ui (in ringen)
  • veldsla of ijsbergsla
  • Verse munt
  • Verse koriander
  • 100 gram feta (verkruimeld)
  • pistachenootjes, gepeld en grof gehakt
 
Bereiding

Klop van de olie, wijnazijn en gember een dressing.
Schil de bietjes en snijd ze in parten.
Schep om met de kikkererwten, ui en dressing.
Meng de veldsla en kruiden erdoor en spreid uit op een schaal.
Verdeel de feta, pistachenoten en croutons over de salade.
Eet er knoflookbrood bij.
 
print recept nr. 262   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept uit Boodschappen magazine.