zoet gebak

Ouderwetse MonChou taart

Ingrediënten
  • 200 gram chocoladebiscuits
  • 100 gram roomboter
  • 200 gram MonChou
  • 1/4 liter slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 blik kersen vlaaivulling
 
Bereiding

Bekleed de bodem van een springvorm van 24cm met bakpapier en vet de rand in.
Maal de biscuits fijn in de foodprocessor. Laat de boter smelten, maar niet bruin worden. Meng biscuitkruimels met de gesmolten boter. Dit wordt een stevig deegje.
Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast tot de bodem hard geworden is.
Klop met de mixer de basterdsuiker en de MonChou tot een kruimelig geheel.
Slagroom stijfkloppen met de slagroomversteviger en daarna mengen met de MonChou. Verdeel dit mengsel over de taartbodem. Afgedekt een nacht in de koelkast laten staan.
Kort voor serveren de vlaaivulling verdelen over de taart. 
print recept nr. 195   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan