dessert

Bitterkoekjesbavarois

Ingrediënten
  • 100 gram bitterkoekjes, in kleine stukjes
  • 225 gram magere kwark
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eetlepels amandellikeur
  • 3 of 4 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten
  • 250 ml slagroom
 
Bereiding

Roer de kwark los met de amandellikeur. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn.
Klop intussen de eiwitten bijna stijf, voeg 75 gram suiker toe en klop het eiwit helemaal stijf.
Klop de slagroom stijf.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in 4 eetlepels heet water.
Roer het gelatinemengsel door de kwark en spatel er de slagroom en de bitterkoekjes door. Schep dit mengsel op het eiwit en spatel alles voorzichtig door elkaar.
Doe het mengsel over in een rijstrand of een puddingvorm. Laat de bavarois minstens 3 uur opstijven.
Ik gebruik een Tupperware kom van het eerste uur met een los dekseltje in de bodem (in de vorm van een kerstboom/tulp/ster of hartje). Deze hoeveelheid past er net in!
 
print recept nr. 147   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept komt uit het boekje Toveren met toetjes. Nog in de guldentijd uitgegeven door Het Nederlands Zuivelbureau.