Ingrediënten
- 100 gram bitterkoekjes, in kleine stukjes
-
225 gram magere kwark
-
75 gram fijne kristalsuiker
-
4 eetlepels amandellikeur
-
3 of 4 blaadjes gelatine
-
2 eiwitten
-
250 ml slagroom
Bereiding
Roer de kwark los met de amandellikeur. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn.
Klop intussen de eiwitten bijna stijf, voeg 75 gram suiker toe en klop het eiwit helemaal stijf.
Klop de slagroom stijf.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in 4 eetlepels heet water.
Roer het gelatinemengsel door de kwark en spatel er de slagroom en de bitterkoekjes door. Schep dit mengsel op het eiwit en spatel alles voorzichtig door elkaar.
Doe het mengsel over in een rijstrand of een puddingvorm. Laat de bavarois minstens 3 uur opstijven.
Ik gebruik een Tupperware kom van het eerste uur met een los dekseltje in de bodem (in de vorm van een kerstboom/tulp/ster of hartje). Deze hoeveelheid past er net in!