dessert

Ananaspudding

Ingrediënten
  • 1 klein blikje ananas
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 3 eetlepels suiker
  • sap van een halve citroen
  • 1 dl slagroom
  • 2 eiwitten
 
Bereiding

Schenk het sap van de ananas in een maatbeker, vul het met water aan tot 2 dl. Snijd het vruchtvlees klein, laat het goed uitlekken. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water, gedurende 5 minuten. Kook intussen het aangelengde ananassap even op met de suiker. Zet het pannetje dan van het vuur en los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Mengsel een beetje laten afkoelen, citroensap erdoor roeren en het mengsel even in de koelkast zetten om lobbig te laten worden. Vergeet niet af en toe te kijken hoe het ermee staat, want als het sap al helemaal is opgestijfd, moet het weer opnieuw gesmolten worden boven heet water en dan begint het hele liedje weer van voren af aan. Klop eiwit en slagroom apart stijf en schep beide, evenals de stukjes ananas, door het lobbige sap. Schep de puddingmassa in de vorm. Na een uurtje of twee in de koelkast zal de pudding stijf genoeg zijn om te kunnen keren.  
print recept nr. 20   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Dit nagerecht kan ook uitstekend een dag tevoren worden klaar gemaakt.