Moskovische Tulband

Moskovische Tulband


Ingrediënten:
  • 6 eieren
  • 144 gr. bloem
  • 120 gr. suiker
  • 120 gr. boter
  • 120 gr. vulling (bijvoorbeeld rozijnen, bigarreaux,
  • sinaasappelschil, sukade, enz.)
  • 2 theelepels citroenrasp
  • snufje zout

Boter in een schaal goed fijnhakken. In een mixerkom de eiwitten goed stijf kloppen. Daarna in een andere schaal de dooiers met de suiker en citroenrasp kloppen tot ze een lichte kleur hebben gekregen. Meng de vruchtenvulling door de bloem. Doe de geklopte dooiers op de eiwitten en voeg vervolgens (in kleine hoeveelheden tegelijk) de vruchtenvulling en de bloem toe. Spatel het mengsel voorzichtig door elkaar. Vooral niet roeren of mixen.

Giet de inhoud in een ingevette, en met paneermeel bestrooide, tulbandvorm. Bak de tulband in een voorverwarmde conventionele oven op 175 graden in 45 minuten gaar. Controleer met een saté prikker of de tulband gaar is. Laat de tulband in de vorm even afkoelen en stort deze dan een schaal met bakpapier tegen het vastplakken.
Bestrooi de tulband voor het opdienen met poedersuiker.

Bestrooi de tulband voor het opdienen met poedersuiker.

 

© Gerda van Amerongen, 2001