salades

Aardbeien met mozzarella en pekelvleesrolletjes

Ingrediënten
  • 400 gram aardbeien, in plakjes van een 1/2 cm
  • Balsamicoazijn
  • 16 plakken pekelvlees (als bresaola niet verkrijgbaar is)
  • Verse basilicum blaadjes
  • 12 bocconcini of 4 bollen mozzarella van 100 gram
  • 150 gram rucola
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas (eventueel)
 
Bereiding

Aardbeiplakjes besprenkelen met azijn en bestrooien met zeezout en veel versgemalen peper.
Maak rolletjes van de plakken pekelvlees met de blaadjes basilicum. Snijd de rolletjes in plakjes.
Leg in een slaschaal een laag rucola. Verdeel daarover de aardbeien, mozzarella (in stukjes gescheurd) en de rolletjes pekelvlees.
Een paar lepels olijfolie over de salade verdelen en eventueel nog wat balsamicoazijn.
Voor de liefhebbers tot slot wat krullen Parmezaanse kaas er bij.
Bak er mini ciabatta’s bij.  
print recept nr. 92   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Opgegeven hoeveelheden voldoende voor een voorgerecht voor 6 personen.
Wij hebben de hoeveelheden gehalveerd en er een hoofdgerecht van gemaakt voor twee personen. Dit was een bescheiden portie, maar vanwege de tropische temperatuur was dit voor ons meer dan voldoende.
Recept van Jamie Oliver uit Delicious juni 2008.