voorgerecht

Zalmmousse

Ingrediënten
  • 2 blikken zalm (ongeveer 450 gram)
  • 3 blaadjes witte gelatine (6 gram)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1/8 liter licht opgeklopte slagroom
  • zout
  • peper
  • dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • mespunt cayennepeper
  • 1 theelepel mosterd
 
Bereiding

Laat de zalm uitlekken. Maak de vis schoon. Verwijder graten en velletjes. Maak de zalm heel fijn met de mixer. Week de blaadjes gelatine enkele minuten in koud water. Knijp de blaadjes uit en los ze op in 1 dl warm water. Laat dit water iets afkoelen en meng dan mayonaise, slagroom, gelatine, citroensap, cayennepeper en mosterd door elkaar. Voeg naar smaak zout, peper en dille toe. Roer dit alles door de fijngemaakte zalm. Vul een met water omgespoelde vorm met de mousse. Laat ze goed afkoelen. Garneer de mousse met plakjes ei, augurk en (een takje) dille. 
print recept nr. 9   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Voor een cakevorm van 1500 ml de hoeveelheden van dit recept verdubbelen