hoofdgerecht

Kabeljauw met zongedroogde tomaat

Ingrediënten
  • 200 g gedroogde witte bonen (of 1 blikje kant en klaar)
  • 1 blaadje laurier
  • 6 takjes platte peterselie
  • 1 chorizo worstje
  • 6 gedroogde tomaten op olijfolie (potje)
  • 500 g verse kabeljauwhaas in 4 stukken
  • 1/2 citroen ??
  • eventueel wat zwarte olijven
 
Bereiding

Laat de bonen in ruim water een nachtje weken. Kook de bonen met het blaadje laurier en 3 takjes peterselie en zout in ca 20 minuten gaar en giet ze af. Hak de overige peterselie fijn.
Snijd het worstje in plakjes en bak ze kort uit in een droge pan. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de tomaatjes zo fijn mogelijk en verdeel het mengsel over de stukken kabeljauw. Verdeel de gekookte bonen in een ruime ovenschaal. Leg de stukken kabeljauw ertussen, verdeel de plakjes chorizo erbij en besprenkel alles met de tomatenolie uit het potje. Knijp de citroen er boven uit en bestrooi met de gehakte peterselie. Laat de vis (afhankelijk van de dikte) afgedekt in ca 30 minuten in de oven garen. Eten met knapperig gebakken ciabatta en een rucolasalade.
Dit gerecht is makkelijk voor te bereiden en later in de oven te zetten. Je kunt eventueel zout toevoegen, maar de chorizo en gedroogde tomaten geven in principe genoeg zout aan het gerecht. 
print recept nr. 78   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Gevonden bij ztrdg.nl