hartig gebak

Taart met gekonfijte tomaten

Ingrediënten
  • roomboter bladerdeeg
  • dijon mosterd
  • geraspte geitenkaas (belegen)
  • gekonfijte tomaten
  • verse basilicum blaadjes
 
Bereiding

Begin tijdig met het bereiden van de tomaten. Snijd ze in kwarten. Leg deze op een anti-aanbakvel. Strooi er zeezout over, versgemalen peper, wat suiker en Provencaalse kruiden. Sprenkel er tot slot olijfolie over.
Verwarm de oven voor op 120 graden. Plaats de tomaten in de oven gedurende ongeveer 2 uur tot ze halfdroog zijn.
Ontdooi bladerdeeg en bekleed hiermee een bakplaat. Smeer een laagje mosterd op het bladerdeeg en verdeel daar de geitenkaas over. Verdeel de tomaten hierover met blaadjes basilicum.
Bak de taart 20 minuten op 180 tot 200 graden. 
print recept nr. 74   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Ik heb in plaats van diepvriesbladerdeeg een rol vers bladerdeeg van Tante Fanny gebruikt uit de koeling van de Jumbo. Resultaat was geweldig!