hoofdgerecht

Venkelratatouille

Ingrediënten
  • 100 gram ontbijtspek
  • olie
  • 2 grote uien, in ringen gesneden
  • 2 venkelknollen
  • 500 gram tomaten
  • tijm, laurierblad, kruidnagel
  • zout en peper
  • eventueel verse peterselie
 
Bereiding

Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin 100 gram ontbijtspek, in blokjes gesneden met twee grote in ringen gesneden uien. Snijd twee venkelknollen in plakken. Leg op de bodem van een met boter bestreken vuurvaste schaal een laag venkel. Snijd 500 gram tomaten in plakken en leg de helft hiervan op de venkel met de helft van de gefruite ui. Strooi er wat zout over. Leg dan de rest van de venkel in de schaal met de tomatenplakken en de uitjes. Kruid dit alles met tijm, laurierblad, kruidnagel en versgemalen peper. Dek de schaal af met een dubbel stuk aluminiumfolie en zet hem 45 minuten in een voorverwarmde matig hete oven. Strooi er eventueel verse peterselie over. 
print recept nr. 7   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan