dessert

Sinaasappel-yoghurtpudding met confit d’oranges

Ingrediënten
  • 500 gram griekse yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram fijne tafelsuiker
  • 3 sinaasappels, goed schoon geboend
 
Bereiding

Roer de Griekse yoghurt los, roer er de helft van het sinaasappelsap doorheen.
Week de gelatine in koud water. Verwarm de helft van het sinaasappelsap, knijp de gelatine uit en los dit op in het hete sap. Laat het mengsel iets afkoelen.
Klop de slagroom, de vanillesuiker en 2 eetlepels suiker tot een lobbig geheel. Spatel het gelatinemengsel door de yoghurt samen met de geraspte schil van 1 sinaasappel en tot slot de slagroom. Laat de pudding opstijven.

Snijd de andere sinaasappels in hele dunne plakken.
Verwarm in een pan met dikke bodem 150 gram fijne tafelsuiker met 150 ml water, roer tot de suiker is opgelost. Leg de plakken sinaasappel hierin en laat ze op matig vuur 30 minuten confijten.
Serveer de afgekoelde confit d’oranges bij de pudding.
Voor de liefhebbers eventueel een beetje honing.  
print recept nr. 69   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept van AD.nl