Ingrediënten
- 125 gram rucola of een mix van bladsla en rucola
-
6 zongedroogde tomaatjes (eventueel uit een pot, op olie)
-
1 geroosterde paprika (eventueel uit een pot)
-
1 volle eetlepel pijnboompitten
-
3 eetlepels olijfolie
-
1 eetlepel balsamicoazijn
-
100 gram coppa di Parma of Parmaham oid
-
stukje Parmezaanse kaas
Bereiding
Was en droog de rucola. Snijd de gedroogde tomaatjes en de paprika in reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Maak een dressing van olie, azijn, zout en peper.
Bak de plakjes coppa om en om tot ze krokant zijn. Laat ze uitdampen op keukenpapier.
Meng de rucola met de dressing. Verdeel de tomaatjes en paprika over de rucola. Strooi er de pijnboompitten over en garneer met de krokante ham. Schaaf met de dunschiller mooie flinters van de Parmezaanse kaas.