diversen

Zachte rijst met blauwe kaas

Ingrediënten
  • 2 uien, fijngehakt
  • 40 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram rijst
  • 4 dl kippenbouillon
  • 100 gram danish blue
  • een flinke scheut room
  • 2 eetlepels peterselie
 
Bereiding

Fruit de uien zacht in de boter met de knoflook.
Voeg de rijst toe. Schep de rijst regelmatig om tot hij glanst en roer de kokende bouillon er door.
Laat de rijst op een laag vuur in 20 minuten gaar en droog worden.
Prak intussen de danish blue fijn en roer die glad met de room.
Meng de peterselie en het kaasmengsel met de gare rijst en warm het geheel goed door. 
print recept nr. 60   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Ik heb er een paprikasalade met rode ui, zwarte olijven, knoflook en een paar tomaatjes bij geserveerd.