hoofdgerecht

Pollo tonnato

Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1,5 liter rundvleesbouillon (van blokjes)
  • 1 glas witte wijn
  • tonijnsaus
  • 150 ml mayonaise
  • blikje tonijn op olie van 180 gram
  • eetlepel kappertjes
  • 3 eetlepels van de bouillon
  • peper, zout
  • staafmixer
  • extra kappertjes voor de garnering
 
Bereiding

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Doe de bouillonblokjes er in en laat oplossen. Doe het glas witte wijn er bij samen met de kipfilets. Laat de kipfilet 5 minuten koken en draai daarna het vuur uit. Laat de kip nog 10 minuten garen in de hete bouillon.

Maak ondertussen de saus door alle ingredienten bij elkaar te voegen en met de staafmixer te pureren. Zet de saus in de koelkast tot je het nodig hebt.

Als de gaartijd van 10 minuten verstreken is, haal de kipfilets dan uit de bouillon en maak een insnede om te kijken of de kip mooi gaar van binnen is. Is deze nog niet helemaal gaar, laat dan een paar minuten langer in de bouillon garen!
Haal de kip uit de bouillon en snijd in plakken. Rangschik voorzichtig op de borden, zodat de kipfilet de originele vorm behoudt, maar wel in plakken gesneden is. Lepel de tonijnsaus er overheen. Geef een draai met de peper- en zoutmolen en garneer met wat kappertjes 
print recept nr. 58   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nl