Ingrediënten
- courgette, in de lengte in dunne plakken gesneden
-
couscous (125 gram voor 2 personen)
-
stukje chorizo, in kleine blokjes gesneden.
-
2 lenteuien, in schuine stukjes
-
1 teentje knoflook
-
halve rode paprika, in kleine stukjes
-
crema di balsamico (optioneel)
-
een paar gedroogde abrikozen in stukjes, geweekt
-
wat gedroogd rood fruit of rozijnen en cranberries, geweekt
-
zout, peper, kaneel, tijm
-
(citroen)olijfolie
-
balsamico azijn
Bereiding
Bak de plakken courgette in een flinke scheut olijfolie samen met ui, knoflook en paprika. Voeg zout, peper, kaneel en tijm toe en eventueel wat crema di balsamico.
Breng 125 ml water aan de kook met zout en een flinke lepel olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe, roer even door. Dek de pan af en laat 2 minuten staan. De couscous is dan klaar.
Bak ondertussen de chorizoblokjes in een droge koekenpan tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Roer de couscous door de groenten met abrikozen, rozijnen, cranberries en chorizo.