salades

Halfgedroogde tomaten met prosciutto en artisjok

Ingrediënten
  • 100 gram grof zeezout
  • 4 - 6 romatomaten
  • 8 plakken prosciutto
  • 1 blik artisjokharten
  • handjevol zwarte olijven
  • een paar eetlepels verse basilicum
  • olijfolie
  • Eventueel wat fijngesneden ijsbergsla
 
Bereiding

Verwarm de oven op 140 graden (hetelucht 120 graden).Strooi het zout in een dikke laag in een bakvorm. Snijd de tomaten in de lengte doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op het zout. Zet de bakvorm gedurende 3 uur in de oven tot de tomaten halfdroog zijn. Laat ze afkoelen.
Leg een paar plakken ham op een bordje met ernaast het mengsel van tomaten, artisjokken, zwarte olijven en basilicum,gemengd met olijfolie. 
print recept nr. 48   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Het originele recept komt uit het blad GoodFood. Ik heb het een beetje aangepast.