hartig gebak

Kaas ham en olijvenbrood

Ingrediënten
  • 150 ml witte wijn
  • 4 eieren
  • 150 ml olijfolie
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 140 gram geraspte gruyere
  • 200 gram fijngesneden ham
  • 140 gram groene olijven
  • 140 gram zwarte olijven
 
Bereiding

Verwarm de oven tot 190 graden (hete lucht 170 graden). Beboter een brood- of cakeblik (900 gram)en bekleed dit met bakpapier.
Klop de witte wijn samen met de eieren tot een schuimige massa. Voeg de olijfolie toe en zeef het bakmeel erover. Omscheppen tot zich een glad mengsel vormt. Roer de rest van de ingredienten erdoor en voeg zonodig zout en peper toe.
Schenk het beslag in de geprepareerde vorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Zet de vorm in de oven gedurende 55 tot 60 minuten tot de bovenkant van het baksel mooi bruin ziet en stevig aanvoelt.
In de vorm laten afkoelen en daarna in plakken snijden en serveren met een uienchutney. 
print recept nr. 43   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Bron: Good Food april 2008